Friday, July 27, 2012

Tiket Flight Balik Sabah: Tiket Balik Raya Dah Habis

Aku tadi saja saja la konon nak cek cek harga tiket flight balik Sabah.. tiket aku dah beli sebenarnya, cuma aku nak cek berapa lah konon harga tiket kapal terbang sekarang.. sebab baru baru ni member aku cakap mahal gila sekarang..

So aku check tadi rupanya tiket flight balik Sabah turun kat Tawau dah sold out, dua dua tuk airasia dan malaysia airlines.. huhuhu nasib baik aku dah beli siap siap.. yang ada pun 24 August..sabar la korang yang nak turun Tawau, semua tiket flight dah habis untuk balik beraya.. 

airasia

malaysia airlines 

Tinggal lagi yang nak turun Kota Kinabalu, tu pun one way malaysia airline harga tuk tiket dia dalam RM 877, bapak mahal.. nak turun Sandakan 16, 17  dan 18 August pun semua dah sold out..

Airasia kalau nak turun Kota Kinabalu masih banyak lagi, diorang macam dah tambahkan bilangan penerbangan.. tapi harga tiket all in dalam RM 800 jugak la.. kalau nak turun Sandakan ada beberapa flight lagi, harga all in tuk 17 dan 18 August dalam RM 1052, one way..hahaha mahal gila..

Harga tiket airasia ke Sandakan

Aku beli hari tu pun kira dah lewat.. harga all in turun kat Sandakan dekat dekat RM 500 gak one way.. balik sini dalam RM 300 lebih.. komon komon dekat RM 900 jugak la habis tuk return, so koyak jugak la poket aku haha..

Sofar aku balik Sabah dalam dua kali setahun.. kalau aku gunakan tambang tiket ni semua pegi cuti cuti kat Bali, Bandung, Jakarta, Thailand, Vietnam bagai, boleh dah aku pegi beberapa kali hahaha..  oh sabar je la orang yang kerja kat oversea ni.. ok itu je, bye.. selamat berpuasa..


Tag: tiket kapal terbang balik raya dah habis, harga tiket kapal terbang murah, harga tiket kapal terbnag mahal, tiket balik kampung, harga tiket kapal terbang ke sandakan, tiket bus, tiket kapal balik kampung, tiket promo

36 comments:

Chic Na said...

wahh mahalnya. memang harga tiket nak ke sana macam tu eh? hihi.. tak pernah g sabah lagi. :)

ABU said...

tak de la..kadang tu murah je.. ni kan musim perayaan..sbb tu harga dia jadi macam tu..

eyra Awang said...

hurmmm..nasib abg awl siiiiikiiiitttt p beli tu tiket. hehe... hari tu aku dpt tiket murh mas for sept. rm96ja plus tax rm74 rm100++ ja.

lilypelangi said...

sek bek gak family aku beli awal hari tuh... aku balek 15ogos nie.. wee!!

HeNRieTTa JoSe said...

hmmm...selaludgr cite cmne...tgal sehari sblm raya jew murah.....

Psss..tingat citer bbrp thn dlu...dorg kenakan org tu kat dlm siaran radio...konon tiket yg dia book itu tersalah....flight tu sbnar dh xde, cuma tggal lps raya...org tu lelaki, yp mcm dh nk nanges....seklai itu cuma program kenakan org kt radio...hehehe...

khairul akmal bin azman said...

next time beli awal k cik abu!
if balik..sampai salam gua kat org sabahan sana

aimie amalina said...

huwaaaaa
nasib la mak dan adik ayah dh tempah awai, dr kk p kl..
kalo x, x dpt beraya la dengan omak..huuuu

syafiqakarim said...

abu kalau balik nak ikut
lalala

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

abih tu cane ni?

panik panik!!

Hanif said...

Ni harga cekiik darah...biasalah time raya!!!
Selamat pulang bro...
Jangan lupa ambil gambar dahsyat2 masa kat sana..
Iskk..aku ni tulis macam tak jumpa kau lagi ....hehehehe

onie said...

yang aku tak faham, dia tulis kat situ harga rm59..tapi bila aku cek balik, kok jadi rm3++ .... sekali dengan tax & ins. eh wei?haha

cik chinta said...

uish na ko. mhl gile.

Juliet_iRa~" said...

ehehe tu menunjukkn rmai y bermigrasi ke semanjung kan..hehe..

mmg kena beli awl2 la abu oiii..:)

kalau tak rabak poket :p

si robot comel said...

uih mahalnya nasib dah beli awalkan, ada kwn kita yg study kat sarawak, tak dpt balik semenanjung sebab tiket dah habis.

Edy Fee said...

perghh mahal giler.hurmmm roomate aku bli lama dah asenye.hehehe
hurmmm
tiket aku nak balik pon pahang pon dah hbis balik naik kete la jwbnya

Azham Vsvc said...

Weh...mahalnya tiket utk raya kan? Tp untunglah orang Sabah/Sarawak....anda semua lagi kerap naik flight drp kitorang ni hehehhe....

the malay male said...

tu dia,,,harga melambung lambung

anif abdullah| AA said...

kau terlambat booking ke? perghh.. mahal kau kalau dah rm900 tu

tirahzairi said...

smga slmt pulang...

hassy chan said...

eee mhl gilerrrrrrrrrrrrrr!!!...
nsb bek ko da keje.. kalo student, mau pengsan woooooo...

amir aizat said...

hello sabah, hehe nak ikut !

APAN said...

nasib baik dah beli awal...kalau kg seberang laut, mmg kena alert la mende gini. bas bkn blh redah laut china selatan nuh...

x tergamak nak kuarkan duit beli tiket harga mcm tu....yg ko dah beli tu pun blh thn...xpe la...susah2 dulu, sng2 kemudian :)

Anak Wak Mail said...

mahal giler..xrela mak..haha..untung ak mmg dah duk kat kmpng..hihi..xperlu pikir pasal tiket2 ni..

Eera Shera said...

xpe la anggap je la abu skrg kt obesi kan. dan nk balik tanah melayu huhu..slmt berpuasa

Shawn Razaleigh said...

boleh gila tgk harga smpai seribu.awrr

Edy Fee said...

dtg komen lg

anamizu kaito said...

perhhhh todia ! sipbaikla cik ana keje dlm felda sendiri je.. kalo x, nanges gak sbb tiket habes =P








Luv,
cik ana

Anne Nurain said...

slalu mahal kan tiket, lebih2 lagi lau turun tawau atau sndakan.. nasib bek kmi cuti awal.. hehe..

p/s: ex-agaseh rupanya ko ni.. haipp senior!! huhuhu..

Cik TeN10 said...

Rm800 ? Lg mahal dr tiket aku nak balik jepun wehh.. Keh3 :p

NURUL NAJWA said...

mahal nya tiket! :O
untungla, abu dok oversea!! hoho

faridah nazurah said...

Mak aihh mahal gile.. Botak kepala nak beli tiket. Fuhh nasib baik aku org sini je..

hara said...

susahla nmpaknye nk braya kt umah abu..haha. btw, memang pon, kwan aku yg sabah srwak kalo nk balik stahun before dh siap beli dh

Munira Yaakop said...

hoho mhalnya..apepun slmt pulang la nti..jga tiket baik2 =)

cimOt said...

a'ah lupe bah ko nak pulang sabah...

Ezad Skytech said...

perghhh..tiket mahal gila...tapi kalau tak dpt balik kg time raya..lagi la meroyan kan..huhu~

Aziz Syaidahtul said...

Woah!!! Nasib sy sdh beli awal2 biarpun time tu blum kompom lg dpt cuti.. skrg dpt la sdh... tp ini seriously sangat mahal o!harga pulang balik sy pnya tiket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!