Tuesday, June 5, 2012

Camwhoring Di Sawah Padi, Restoran Warisan Kuala Pilah

Yaaa... kami bercameworing di sawah padi..hohoho.. siap loncat loncat lagi, kau hado!! hahahaha.. korang pernah tak tengok kawasan ni.. alaa sebelah dengan Restoran Warisan Kuala Pilah Negeri Sembilan.. tepi jalan..

Ekceli kita orang singgah kat Restoran Warisan masa on da way balik KL daripada Kampung Kuala Jempol, yang aku cerita dalam entry ini.. bukan singgah makan la tapi, singga bergambar gambar jep.. kenyang dah kenduri kawin, buat apa nak makan restoran lagi.. nantila next next time..

View kat sini sangat lawa.. ya la, aku mana pernah pegi sawah padi.. dulu kecik kecik ada padi bukit je, tu pun pakcik aku punya.. tang sawah pagi ni mememang aku batak gila, rasa macam nak masuk je beguling guling dalam tengah sawah tu hahaha..

Disebabkan aku masih ada maruh.. tak nak la beguling guling kan, nanti orang cakap bodoh ka ape mamat ni hahaha.. so aku loncat loncat je la.. tengok kat belakang tu, siap ada orang buat pre wedding photoshoot kat sawah padi.. macam nak tolak je dia masuk longkang.. errr..

Ni kawan aku pun nak loncat jugak.. ikut ikut.. tapi aku loncat lagi smat dan lagi tinggi hahahaha.. cuaca bagus waktu petang syok la singgah.. rasanya kalau pokok pokok padi ni besar sikit mungkin lagi best kan..

Wah nice je view.. memang suka la aku sawah padi ni.. ada bukit bukau lagi, teringat pulak Izzah time ni.. ntah apa khabar dia sekarang.. huk huk huk!!.. banyak agas la kat sawah padi.. nasib baik tak menggigit..
 Orang kampung berjalan menyusur di tepian longkang.. nak kemana tu uolzzzz....hahahaha...

Ada jambatan menghubungkan kawasan Restoran Warisan tu dengan sawah padi.. kalau korang free boleh la datang sini, serius memang lawa kawasan ni.. bagi aku la.. kot kot korang dah bosan dengan sawah padi kan..

Ini la dia Restoran Warisan tu.. suasana kampung pesen orang minang.. tengok blog blog, makanan pun boleh tahan gak sedap dia.. makanan tradisional orang nogorghi, masak lomak cili api la ujang oi!! hehehe.. emmmm.. ntah bila lah lagi nak datang Kuala Pilah ni.. boleh tibai sekali itik gembo gembo yang banyak jual kat tepi jalan tu hahahaha..


Tag: Bergambar Gambar Di Sawah Padi, Pre Wedding Photoshoot Di Sawah Padi, Restoran Makanan Tradisional Negeri Sembilan, Tempat Tempat Menarik Di Negeri Sembilan, Tempat Makan Best Kuala Pilah

28 comments:

Aien Alien said...

izzah? izzah ombak rindu ke abu? hehe..



cantik pemandangan sawah padi...

HeNRieTTa JoSe said...

sonoknye....sawah padi....my fav too....

::FAIZ:: said...

suka gambar last

cimOt said...

jom mai umah aku nanti...sawah padi ade...kebun sawit ade...ko camwhore laaaa pepuas..

~Sweet Honesty~ said...

lawa foto lompat tinggi2 tu..hihi

Sayidah Nafisah Ruslan said...

datang negeri sembilan tak bagi tau.. sobsob

Fakhrul Haiyin said...

mcm kau bah. haha.

~SaL IjOu~ said...

belakang uma aku ada sawah padi..kecik2 dulu selalu tolong mak aku tanam padi..oh,mmg best!~ ;)

Rain said...

mai umah ceq noo. ceq jamu gulai kawah lagi. sekali ngan nasi minyak wahaha

bendang padi dah biasa, aku teruja laut weh! panas la ni. panaaaaihh!


member ko lompat lebih stail, tapi pemandangan belakang ko lebih awesome!

ABU said...

Cis!! jgn puji dia kat sini.. Haha..
Wah makanan sedap sdap.. Mauuu..

eyqa amin said...

subhanallah....cantiknye~~~

cuti2 nie wat BW pown da terasa mcm jln2 sbb rmy yg hupdate sl tmpt yg best2...mcm koe laa xp hee

Yousof said...

Setakat ni aku tak mampu bergambar loncat² macam kauorang lagi, insyaAllah kaki pulih nanti aku cuba buat.. ;D

Tapi serius cantik view dia uolzzzz..

Allah Maha Besar.

Kalau kau jakun tengok padi macam tu, aku lagilah jakun kuasa dua.

Chic Na said...

tingginya lompat. haha..
cantik la pemandangan sawah padi tu. :)

syafiqakarim said...

abu,ole ole aku mana
k
k
k

si robot comel said...

view cantik tu,bestnya weh

ABU said...

kan.. aku jakun dow dgn sawah padi hahahaha

delarocha said...

sebulan sekali mesti lalu sini sebab nak balik kampung...tapi tak pernah pulak singgah

Noraim said...

nnti awk kawen buat la fotoshot kat sawah padi. jgn terjun sawah sudah. hehe.

Alynn Nyzaa said...

lawanya sawah padi...best dpt bgambar kat tmpt camtu...alin follow cni~ ^^

Mizz ErMa said...

hahaha..terror betul lah c photographer yg ambikkan gambar korang tengah melompat tu..mmg betul2 menjadi..hehe

Hanif said...

ambil angin disawah padi sambil lompat-lompat..bestnya

APAN said...

suka betul melompat2...aku lom penah lagi bergambo mcm ni...kamera hp aku x mampu nak snap. kena guna kamera mcm ko baru boleh kot...hehe...

syakey said...

gamba lawaaaaaaaaaaaa! background lawaaaaaaaaaaaa. aku jelessssssssssssss!

hihihi.

subhanallah cantik betul ciptaan Allah kan. sekali la dengan yang melompat lompat tu. :P

haha. dengki letteww org dok photoshoot wedding. dengki letteww kau abu tak dapat nak photoshoot wedding lagi. tu la, lekas kawen aih :P

chemay said...

cantikkk aihh gmbar2.
jelessssss~

kay_are said...

cantik gile view! tapi aku lebih kagum ngan pose tangkap gambar kat udara tu.. memang cantik!

Azham Vosovic said...

Homai!!! Lawanya pic2 kat sini...jeleslah...kena berkawan dgn org2 yg ada DSLR gak la ni...hehehehhe

Kesuma Angsana said...

waa... bes2 la gambar2 ni saya suka

Afzainizam said...

oohhh suasana kampung kat kuala pilah dan rembau juga sri menanti mmg aku suka sangat pasal mmg real punya suasana harmoni

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy spray paint caliper brake disk kereta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!