Tuesday, September 6, 2011

Pulang Beraya Daripada Negeri di Bawah Bayu

Berat rasa hati nak tinggalkan negeriku Dibawah Bayu ini.. rasa tak puas bercuti raya huk huk.. apakan daya aku terpaksa pergi untuk mencari rezeki di negeri orang.. sigh!! hahaha.. macam pergi tak kembali jak intro..

Lamanya tak update blog, aku cuti blog pun cuti jugak.. kasihan kat Bunyi Kotak Kosong ni. btw, masa entry ni ni taip aku sedang berada di Airport Tawau, sempat lagi online dan post entry rasanya.. duduk tepi pasu lappy atas trolly dekat dengan power supply hahaha.. detail aku bagi..

Macam mana dengan cuti raya korang? puas tak?.. mesti seronok kan, aku rasa memang seronok.. tapi dompet  aku pun dah tipis ni..hahaha.. kalau dah balik kampung, memang macam ni la, tak pe la sekali skala kan bukannya selalu.. untuk family, tak de salahnya malahan aku makin suka..

Ramai yang dah start kerja esok, aku pun sama jugak, korang yang tak masuk kulia lagi untungla.. boleh teruskana berseronok seronok.. habiskan kue raya yang masih ada..

Apa apa pun balik ke bandar sila berhati hati di jalan raya, terutamanya yang drive sendiri.. aku doakan kita semua selamat sampai.. jangan jadikan diri kita penyumbang statistik kemalangan jalan raya. seram tengok berita angka kemalangan jalan raya yang tinggi tu..

Ok itu jak tuk petang ni.. harap harap laluan udara menuju ke Kuala Lumpur hari ni tak jem.. bosan gila dalam flight hahaha (boleh pulak laluan udara jem kan) sengal.. memang pun boleh..

#al-fatihah kepada wartawan bernama Norafaizul Bin Mohd Nor

 beloved family.. meriah dengan tema warna hijau hahaha (upload raw pic jak..tak sempat nak edit edit bagai)

44 comments:

dill said...

hijau! cantik!

selamat kembali!

dill.

Bro ahmad said...

selamat kembali bekerja..fuhh hijau sedondon

Anne Nurain said...

slmt kembali abu.. :)
keja rajin2,kmpul duit tuk raya next year plak.. hehehe..

Azham Vosovic said...

Hijau yg lawa hehehehe

Selamat Hari Raya Bro, Maaf Zahir batin yaw!

chemay said...

hensem pakai hijauuu.
selamat hari raya abu
:)

NURUL NADIAH MAMAT said...

selamat meninggalkan kampung halaman....keke... kejam gila....just kidding...

muhamad hanif said...

aku nak ole-ole tau !


AHHAHAHAHA

sudeh said...

wahhh hijaauu hangg noh tahun nie ;D

cik sakdi said...

eh,, airport tawau ye sebelah pasu,dekat ngan electric supply.., ooo xpernah pergi. hehehe

~SaL IjOu~ said...

hijau kegemaranku!~
welcome back Abu~ ^^

cayob said...

waaa hijau bah dorang....berasuk lah ko tu abu..jalan2 rumah kawn kan!!

Fathiah Hamim said...

ijauuuu!!!!

syrupmasin said...

fuyoo hijau :D

zie_ira said...

haa,tu dia hijau ,,hehe

selamat hari raya abu,,^^

adwafarahin said...

perhh hijau nye abu! silau! haha
btw nice! :)

Afzainizam said...

uihhhh satu famili hijauuuuu..... pergghhhhhh sepakat yerrr...

selamat kembali bekerja yerrrr selamat pulang

------Salam Aidilfitri-------
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
burasak vs lepat loi

bunga said...

bunga xsempat nak tangkap gambar family..sob..sob..

Aki said...

si Abu juga la mantap.. ho ho ho.. hijau ah.. hm,abu,selamat kembali.. hahaha..

sleeping_maniac90 said...

hijau,,,
hehehehe..
bestnya 1 fmly pki wrna sme..

WZulhilmi said...

tudia mcm businessman hapdate blog dekat airport. ekekek. Selamat hari raya! =)

schaze zainn said...

ecewahhhh.. sedondon jek..hehe

selamat kembali bekerja :)

APAN said...

takot lps ni naik kpl terbang pun kena bayar tol ma.haha...
hijau daun pisang tu...

Anif Abdullah| AA said...

green-tea tuu..hehe..

selamat kembali ke semenanjung seyh :)

Nurnajwa said...

Hehehe, habis dh mse lepas rndu kt fmily ;D

Rtp Farra Arisha said...

dah habis masa untuk bercuti..now the time's to work ;) hehe..

cantik baju raya color hijau..sedondon plak tu!!

::contengan hati::)) said...

selamat beraya budak hijau,,

rara pinkmafia said...

wow hijo.nice =0 ada lemang ag x?hehee

said...

woahhhh, hijaunye..!

yatie Awang said...

semoga selamat kembali

inche hlovate said...

hua!!! cuti seminggu je..dah start kuliah

i am S!L4H.. said...

fuyoohh yg detail tu aku suke. haha

sehijau pucuk pisang lah. hikhik

[sutera kasih] said...

serba hijau bang bu..smart :)

cik bulan said...

raw pic pon santek..

nek kau nmpak muda ..:)

Lieyly ︱ Alia said...

woo hijau nmpk abu ^^

duit raya kt alia mana ? :D

meaw said...

tudiaaa!siap kasi detail venue lagi,hahaha!selamat pulang ke selangor,haha!

lieynanilaz said...

sedondon hijau....menyerlah..hehe..

aleen aiden said...

ahh!tipis x tipis,aku nak dwet raya jugak!keh3

hafrawiey ozakawa said...

wahhh.nice entry....
follow back at http://hafrawiegeek.blogspot.com/

Lalalililulu said...

phewiiittt...ijau beb....

Miecyber said...

Wah meriah....

Taman Negara said...

I love GREEN....

Save Budget said...

So charming....

El-Janna said...

peh xedit pun cantik pe..
selamat hari raya^^

^baju kurung^ said...

welcome back abu!
hijau~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!