Sunday, August 14, 2011

Mari Letak Widget Alexa dan Page Rank Dalam Blog Kita


Kita ya..bukan 'Kite'.. please be noted aku budak Sabah..hahaha..

Oyeh!! aku dah ada widget Alexa dan Page Rank.. ada kat bawah tuuuu.. tuuuu.. (sambil bibir di muncungkan).. gigih aku pasang, follow instruction daripada blog orang..

Aku dah penah try test pasang lama dah.. tapi aku tak reti, tup tap tup tap, dia tak appear dalam blog aku, aku pening pastu aku give up hahaha.. memandangkan cuti, aku rajin plus gigih dan akhirnya aku berjaya..

Seperti dijangka harusla rangking Alexa aku beribu ribu lemon hahaha.. blog macam ni kan, apa sangat la.. tapi aku tengok orang letak, so aku pun letak jugak la, ikut ikut, kalau trend letak taik dalam blog, aku rasa aku pun letak taik jugak kott hahahaha... Page Rank pulak aku ingat aku kosong.. rupanya ada juga dua hahaha.. lapiu la google..

Apa fungsi dan kebaikan menatang menatang ni semua? ah! tak paya la aku bagi tahu.. korang search la sendiri.. banyak dah orang cakap pasal benda ni..

Kredit kepada firdauskasim, aku follow instruction daripada blog dia, sila la klik kalau korang berminat nak letak Alexa jugak.. tak pun korang search jak dalam google, belambak pilih yang mana korang rasa lebih memudahcarakan korang.. Page Rank pulak try klik kat sini, mudah jep.. ok good luck..

68 comments:

dill said...

mcm nak kasi resepi makanan lak. hihi

dill.

ABU said...

hik hik hik ^^

merahitujambu said...

nak cubala...thanks...hehehe

yatie Awang said...

akak pun dah letak dah..baru lagi

::contengan hati::)) said...

blog yart mcm tak layak je wee T_T

ABU said...

apa tak layak..layakan sajoh..blog abu pun ranking beriban riban hahaha

Lisa N.Yusof said...

xsggup terima kenyataan blog number bape ntah... hee

Dhiya Fariza said...

will try them :) thank u for mentioning. I dont even know what it is (googling)

sergeant keroro said...

wah wah, dah ada alexa rank. nanti sudi-sudi la review blog keroro XD

Miz Novexx said...

tunggu lagi sepuluh tahun baru nak letak, boleh tak??? hahahah

Aisyah Aina said...

aku tak sanggup nak letak :D

Shamsuddin Amin said...

apa ni bu...?
penting ka ranking tu....???

meaw said...

blog meaw? lagi lah beriban ranking tu,hahahaha

Miecyber said...

Menarik bah...

syrupmasin said...

haha..aku pon pernah nak pasang doe..supah ta jadi..aku give..nnt2 la aku try lg :D

ArulchelseA said...

enth tk tau lg..malas nak cara..kih kih

lilypelangi said...

tahniah la! kau berjaya pasang :D

WZulhilmi said...

wow! Page rank dua!! terernya ko...

sleeping_maniac90 said...

blog ak konpem xd rank..
better xyah wt hahahha..
teror gak ko ad rank..
bravo hehehe

mykhalis said...

Khalispun baru taruk alexa ranking tue..bagi naik semangat sikit..hehe

muhamad hanif said...

wooo,

seganlah, rangking aku mesti 7 angka tau..


lalalalalala.

ïêmå å¢klê§ said...

macam malu je nak tnjuk kat orang ranking blog sendiri

ABU said...

tak payah malu kawan kawan ayoh terima hakikat blog kita tercorot (uncit) hahahaha..

Qaseh dalia adelia said...

malu lah nak letak rank jauh ketinggalan heheks... nanti tak tahu malu baru letak

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip servis motorsikal kupcai scooter

uihhhhh aku dah tengokkk mmg lerrrr blog aku pun sama jatuhhh tempat ke beribu-ribu ..... aduhhhh malunya... rupanya tak glamor pun

Aki said...

juta2 lagi si Aki punya ranking.. malas la mo letak.. Hehehe..

Bro ahmad said...

ranking terbaik..alexa ni penting nak tau kedudukan rank kita..SERP untuk SEO dan pagerank..tahniah dah pasang alexa..main panda google pulak yea lepas ni,heheee

Yen said...

w'sup bos!

haiya..sa ranking ayam2 seja ni..malu mau letak ba.

amir aizat said...

nice!

GaRy™ said...

aq pernah letak juak bh tu abu... tapi aq buang... sebab rank tuh bikin aq down... hahahahaha...

Syuxer said...

alexa neh kejap naik kejap turun huhu..:)..aku punya rangking dah merosot teruk huhu

^baju kurung^ said...

ow..si lexa ni.dh lme tgk kt blog2 org. tp, mlasla, mst byk nombor nnt

Fathiah Hamim said...

okay nanti saya letak yea. =D

syafiqakarim said...

haha aku masih tak ngerti sih.
apa motif pasang benda ni?
hahaha

saje buat kau tensen jap

ABU said...

syaiq: kau mmg selalu buat aku tensen aku wingardium laviosa kang baru tahu..hahahaha

btw, rakan rakan tengok bro ahmad cakap apa..marila kita letak cepattttt!!!..

jgn ikut cakap si gary tu..:P

alif haris said...

heheh .. okay aku akan letak kelak hehe :D

echaRierie said...

wah2..smgt bha dia..cewahh..hihi ~
rank kita sm..hehehe..

nas said...

lame gak xsinggah sini... maju blog ko skank ea... da la alexa 400 000+ jerk.. aku jauh beza ngan ko.. malu2... nak kejar pasni :P

Bui Junaidi said...

taknak letaklah
buat sakit hati jer nnt
hahaha..

cik EPAL said...

segan pulak rasa nak letak. ranking x best hakhak :D

iSmaZuRina said...

sy pun ranking haprak jugak.. :D

taoslayerz said...

tao da letak da kat blog tao..
lagi satu korang dah install alexa toolbar??

mahfudzah said...

ehhh.sabah mu di mana bha? haha;p

ABU said...

cik epal dtng komen aku rasa macam nak pengsan.. adoyai!! merendah diri di situ hahaha

taoslayerz..toolbar tu tak reti la nak pasang..yg ni pun payah.. coding2 ni mmg aku fail..

zah..sbh Lahad Datu aka liang lahad..:P

NURUL NADIAH MAMAT said...

fuuyyo....hebat la en.abu..

Bigdaddyz said...

tenkiu2 ...tetapi perlu letak gak ker....hmmm

adan said...

wei.. part taik tu aku ketawa berabis woo.. ahahaha.. gila kau..

sha my heart said...

malu nak tau rank kite.. nnti org lain tahu. hihi~

bagus la klu Abu pasangkan.. boleh tgok rank selalu, kan?

zaty luvlianncezzz said...

x letak g.patot letak ke x ea

S a l a m r a m a d h a n~
Jum hayati di sini (^o^)
something about HEADER???

Bob Merley said...

gua tak letak rangking sebab kompem blog gua xde ranking huahauahau

Nurnajwa said...

Ahahahaha, takde function tak nak letak XD


ps: Take care ABUUUUUUUUUU, hahaha XD

Bidadari Syurga said...

heeeeeeeeee rasanya mcm dulu pernah letak.. tapi mcm entah... tak reti gunapun...

Citarasa Rinduan said...

salam ziarah..
nice blog....

suka dgn blog yang syer tutorial, tiak kak dgn nama ayu ya.. kamu abu kan?

Niena Pengembara Ilahi said...

huhu.. rank alexa jatuh mendadak....

bunga said...

emm..emm..nak letak ke..hee

schaze zainn said...

err kalo blog picisan gue rasanya tak masuk pun ranking..haha xP

[sutera kasih] said...

saya pun budak sabah bah hehe

sy pun baru letak widget2 tu..ndak mau kalah ni jgkk :P

aleen aiden said...

ok maafkan aku kalau lambat pikap.tp aku xpaham ape tujuan alexa ranking nih.hu3

fa-in said...

da lama teringin nak letak,esok2 la.
alexa ranking bikin nafas ku turun naik.

YOUsoF said...

Bagi aku lagi 5 tahun boleh Abu.. Masa tu mungkin aku dah jadi artis paling hebak.. ;DD

amna said...

benda baru ni. tapi tgk dulu.. agak2 best akan dicuba :) tq

APAN said...

aku dah pasang mende ni...x berapa nak bangga sngat.boleh la.huhu...

harrazdani said...

aku letak sebagai motivasi bagi aku dalam berblogging...itu aku laaaa orang lain ...lain pendapatnyer plak.

mykhalis said...

khalis tarukje kasi pembakar semangat,, lagi bakar semangat kalau boleh masuk bloglist abu..hehhe

tia @ Ini Kisah Tia said...

wahhh PR2 kaw?? hebakkk ! aku baru 1 yaaa ..

ayie said...

letak la pak abu..kompem top 10 in the world

Cik Syida said...

sgt membantu, thanks :)

ieta said...

done follow blog best nih :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!