Monday, July 11, 2011

Pada Aku Maksud Sebenar Terbang Tinggi Tinggi

Sapa sini tak kenal blog Terbang Tinggi Tinggi, tengok dia dah jadi model Wrangler.. tuah ayam nampak di kaki tuah orang nampak di mana?..hehe.. tahniah Hamzah..

Kalau korang nak tahu, aku sebenarnya sedang menghitung hari untuk balik ke Sabah.. aku rasa taka sabar sangat, setiap hari aku conteng kalender menunjukkan betapa aku homesick sekarang ni.. dah enam bulan aku tak balik ok, lama gila bukan.. sob sob..

Tinggal dua kali gaji lagi aku akan balik bercuti sembilan hari ke kampung halaman desa permai Lahad Datu Sabah.. oh desa la sangat.. so, sekarang ni aku tak boleh dah nak berjimba jimba, sebab nak bajet balek kampung kompom sajoh aku di kikis oleh anak buah aku dua orang tu.. cakap dalam talipon nak kasut la, nak basikal la, nak laptop la matila aku hahaha.. nak beli oleh oleh untuk ibu tercinta dan sanak sudara lagi..uh!! kalsik tak ayat aku..hahaha

Tiket aku dah beli, tapi cuti aku tak mintak lagi... pandai tak aku.. korang jangan tiru cara aku ni, silap silap boss tak bagi cuti luluh hatiku.. menangis sembah ratu kat boss nak mintak cuti hahaha.. mauhnya dia tak bagi, sebelum beli tiket hari tu aku dah conformkan dengan rakan setugas diorang boleh cover aku sepanjang keberangkatanku nanti.. so, aku dah beli tiket siap siap, jangan tak bagi.. harap boss aku baca post ni dan bagi aku cuti lama sikit sebab nampak perkataan 'homesick' kat atas tu.. untungla...

Sebelum aku terbang tinggi tinggi ni, korang rasa oleh oleh apa yang patut aku nak bawak balek tuk mak aku?.. korang rasa patut tak aku bawak balek menantu grrr.. macam ada je kan hahaha..
ps: puasa pun tak masuk lagi sebok nak terbang tinggi tinggi hahaha

45 comments:

syrupmasin said...

haha..betol tuh bawak la menantu 1 :D

Bidadari Syurga said...

selamat sampai... n bawaklah ole2 dari sini...

muhamad hanif said...

selamat bercuti yaa..


naik kuda kat lahad datu jgn lupa aku..




AHHAHAHAHAHAHAHA

adwafarahin said...

alololo sian abu homesick lame jgk x blk mcm adwa dlu la
da blk mcm2 bnd nk buat kan

nnt blk elok2 n hati2 yep,kim salam family :)

ena meina said...

bwk menantu pon okey..haha
ape kate beli kain bju kurung utk mak abu..ok per?:)

mykhalis said...

kenapa awal sanagt beli tiket ni?dapat murah ke?

Syuxer said...

hahhaha wat demo kat depan pintu bos ko,bro..;p

hati2 balik tuh..hahah senakla ko bro kena beli macam2 kat anak buah ko nanti heheh..

untuk mak tuh pekata bro belikan shawl ke,xpun beli kain yang cantik heheh

cucu umie said...

ayie tahu knape beli awl sebb nk harga murahkan..haha btw, mane thu memang dh ad calon menantu..bawak jelh..

leya said...

waa blk sabah bah kau..ha ape lgi bwk le mnntu sorg tnjuk kt mak..ok bah kalo kau..hehe ;p

Anne Nurain said...

uii org ld jgk aa?
hehehe..
bli kn kain baju kurung la utk mak ko.. ^__^

Fathiah Hamim said...

mogok depan bos kalo tak dapat cuti!

CiK GorGeouS ! said...

Lame tak dengar perkataan homesick tuh..hohoho~

zie_ira said...

wahh,,nak balik kampung ea,,seronok nye~~

cube bawak something yg mak suke,, err,tak pun nak raye da ni kan,,beli la sepasang dua baju dari semenanjung ni,,hehe,,bawak balik menantu sorang pon boleh,,kekeke

Qaseh dalia adelia said...

owh org sabah ..
wat balik lah calon menantu yang sopan2 pasti mak gembira kwkwkw.. wat balik baju raya ke mak !

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaa . awatlah pi beli tiket dulu ? huhuu . btw , ada menantu nak dibawa balik ke ? hahaa ..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

ingatkan nk bg maksud blog si hamzah ian tadi..hehe

selamat pulang ke desa tercinta ya abu..

Miz Novexx said...

haha....ingatkan terbang tinggi tinggi otromen rupanya Abu (^_^)V

Pyka Rahmat said...

hahaha yang ni lawak. selamat pergi balik bawak balik tv plasma pula ke sini nnt

Far8 budak baik said...

aku aku terkejut sampai
tgn didada mata keatas..
kau org sabah pulakkk..
lahad datu jak pun..
nnti kita jumpa di kk ar..
cam???

YOUsoF said...

Hehhe best jugak jenis terbang tinggi ni Bu.. ;D

6 bulan, kalau aku pun homesick jugak siot...

try la cari oleh² yang paling susah nak jumpa kat desa ko tu..

contoh:- menantu kesangan.

Faraa Eiman's said...

ko bwk blik menantu , tampar ko smpai lebam !
muahaha

harap2 ko dpt cuti la xD

Aisyah Aina said...

boss kau cakap kat aku kau tak boleh cuti...sebab kau pemalas...hahaha XD

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

Bu, kau belikan mak kau bunga..haha

Selamat bercuti..

Selonotynyeeeewwww! :D

ayie said...

bawak la menantu made in semenanjung..baru la nanti siap jambatan antara semenanjung dengan sabah..hehe

cantekk said...

alololo da 6bulan ye...
ko pasti ke derang kenal kau lagi?
;-D haha

smg bos luluskan cuti ok. jgn bjoli sgt, t nk pinang anak org kang..

Bro ahmad said...

belikan mak abu kain..kat sini murah2 kan,,selamat terbang ke sabah ye abu..p

amir aizat said...

mesti seronok punye! hehe

Scya Lollita said...

puhhh , xpenah ak menjejak ke sabah . tp best plak layan budak2 sabahan . haha

Lalalilillulu said...

aku dh agk dh ko org sabah...hehe...

ko bwk tuk mak ko cucu..mesti die lg suke...

neway...ole2 aku ples...hehe

nfdeeda_zubir said...

aku pun tak sabar nak balik hari jumaat ni tahhuuu.
selamat pulang ke sabah abu !
nak kirim,nak kirim ! :D

schaze zainn said...

ekeke, kalo schaze, sorry la tak kan approve cuti tu..ahaha sape suruh lambat apply..bwek :P

according to our policy, if want to take any leave must apply it early 1 week..lalalala xP

Abu Huzaifah said...

hOhO.. bgus pak cik abu ni...huhu... errr bwk menantu mak tak??hikhik

^baju kurung^ said...

haha..
anak mak ni~

Miecyber said...

Sabar bah....

Video Karnival Silat ,Pameran Ubat & Forum Perdana Anjuran PSGLM

Miscellaneous Smiles said...

bha dah nak balikkkk..lah

nk terbag tu ingat sama kat sini~~

APAN said...

cuti anda dibatalkan...bos ko ckp bro.haha...

lme la tu 6 bulan.kalau aku balik kg biasa bawak diri je.ko kan abu, bawak la pe yang abu kena bawak.mak ko lagi tau ko sape...huhu...

lilypelangi said...

nak ikut balek sabah !



tp sy singgah labuan lar ;)

alif haris said...

ahaa bwk la calon menantu utk mak bro .. hehe pastinye beliau gumbira^^

ishiko said...

hamzah pun jd mudel wrangler ke


wahh.. lama tak balik tuh... ce tanya mak dye nak ape.. hehhee

apik pehe said...

aaa...kat semenanjung ni ader budu,belacan,hehehe..bawak la

adan said...

serius bro.. aku pun homesick jugak ni.. kita serupa.. adk beradik ku banyak dah pesan macam2.. lagi satu aku dah beli tiket tapi cuti belum kompom.. dan masalah utamanya ialah.. aku lupa tarikh jadual aku berangkat bro.. ahahah

ain revival said...

gwa mau mutiara..errr..tu ade kt sabah ke sarawak ek?

Tea said...

woah,. untungla nk terbang neh. >.<

said...

orang sabah bhaa..

yang ke 44 melempang..hhaaha

nurayunni said...

bwk la aku.. aku tak pernah g sabahweh.. flight pun tak pernah..sobss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!