Tuesday, July 12, 2011

Mohd Farizal Pelajar Universiti Malaysia Terengganu Menghina Lagu Negaraku

gambar daripada mummynemo.com

Alahai kenapa la jadi macam ni.. tu la kalau cakap atau buat status dalam laman sosial kena la fikir dulu.. main ikut sedap jari jak kan.. benda benda begini pun boleh berlaku.. budak U pulak tu.. manalah letak kepala hotak dia.. kalau jahil/ taksub sangat macam ni la jadinya.. benda simple pun tak boleh nak bezakan mana baik mana yang buruk.. dah jadi kes polis, biar polis selesaikan.. semoga jadi pengajaran buat kita semua.. more info klik kat sini.. facebook Mohd Farizal pelajar Universiti Malaysia Terengganu (UMT)..

61 comments:

Miscellaneous Smiles said...

erkk

ABU said...

hi pijah ;)

cucu umie said...

mungkin di mental kot..tu yg mcm gitu perangai dia..hoho

ABU said...

tpi mungkin jugak kena sabotage..mana tau kan..tunggu polis siasat la..

said...

senget betol budak tu. hadoih....

Aki said...

Hahaha.. nda tau untung ba dia ni.. Kesian..

ABU said...

'ain: sengt tak sengt..:D

aki: itu la bah..mugkin dia mabuk tu aki minum montoku telampau banyak haha..

Aki said...

sudahla mabuk,trep pandai lagi tu.. yeah ha.. sa rasa,dia ada masalah peribadi ba ni.. :-p

Lalalilillulu said...

propa kot....die dibyr tuk buat sume nih....huhu

Fathiah Hamim said...

panas betul aku tengok benda neh. tebiat la budak neh

Addin said...

pfft ! gi-la tak sedar diri nama nya tu

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

budak pasca merdeka mmg macam ni..x tau susahnya waktu kena jajah..dia pikir kalau sultan dah takda dia yg berbangsa melayu boleh berdiri tegak ke kat negara ni..silap-silap tanah kubur pun x dpt..

yatie Awang said...

kadang2 kita sebagai orang muda jangan fanatik sangat dengan politik, ini politiklah ni...bercakap pulak, tak fikir dulu...entahlah lepas satu satu yang keluar...

WZulhilmi said...

Haissh. macam2 lah. ni post tak pikir 2 kali lah ni.

Atyn Muchuxx said...

encik ABU, anda sudah boleh follow bloggiey sy ;)
http://mizsmuchuxx.blogspot.com/

Anonymous said...

Nama budak bengong ni MOHAMAD FARIZAL BIN ISMAIL (NRIC 830505105733). Bekas pelajar UMT dan graduate pada tahun 2007 dalam jurusan DIPLOMA PEMAKANAN dengan gred tiga (bodoh & malas.. main politik punya pasal). Sekarang umur baru 28 tahun. Asal Selangor dari Taman Kandis Permai.

merahitujambu said...

macam2 laa...cuba laa buat kerja berfaedah..ni sah xde keje..duk mengutuk negara sendiri jee..buang msia baru th

cik najihah said...

memang nak cari pasal..kan da pemes

izzad b* said...

kalau tukar lagu gaga oklah jugak... erm~

Anonymous said...

what went wrong?..how can ungrateful person like this live in this our"tanah tumpah darah"...i'm as 1 of malaysian very upset..do you know history of malaysia..n how hard our old warriors struggle to achieve on what we called "merdeka"?....n do you know u can be arrested if some1 lodging the report to the police?just think wisely before saying something like that

deeya said...

abu ... aku takot la nak komen . ade anon ! =(

syrupmasin said...

adoii..ape lah macam nih..teruk betol..

mykhalis said...

buat tak tau je budak ni..nnt berlagak pulak..

Miz Novexx said...

teruk betul.... uish

zie_ira said...

adeyh,, pelajar u pun kdg2 perangai tak tentu lagi,,tp mgkin juga d sabotaj ,,tp memang tak ptut die buat macam ni,,truk2,,

Abu Huzaifah said...

bodoh tak bertamadun langsung budak ni... haiishh!! die tak suke Malaysia... blah lah.. duk afrika... senang...

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

Bu, UMT Uni aku kot..mmg kecoh dh nih.. hangin plak aku, sbb mencemarkan betul..disebabkan nila setitik rosak susu sebelanga.. haish!

GaRy™ said...

hahahaha.... kasi pancung jak bh ini budak... ndak boleh dikasi idup lama ni...

Shawn Razaleigh said...

aku ada terbaca yg ni account baru, so tak mustahil, org ni org luar. bukan rakyat malaysia.


jemput singgah my blog bro

tia @ Ini Kisah Tia said...

uinaaa . bongoknya juak . ketara kurang kasih sayang . bheee ~ GTHospital lahhhh . mental

Anif Abdullah @Mr AA said...

erk.. sungguh memalukan..jln singkat untuk popular ni kut?hmm..

nfdeeda_zubir said...

ada ilmu, tak applikasikan dalam kehidupan harian.
takdak akai mamat ni

apik pehe said...

tak tahu la abu..macam2..
tapi takkan la dia berani nak guna nama sendiri untuk wat camni..

mesti ader udang sebalik mee ni

APAN said...

bengong punye mamat...x patriotik sekalipun jngn la tunjuk kat orang.kan da dpt maki free.ramai lak tu...
ko je la setelkan bro...mls aku nak layan...

alif haris said...

ini gara2 nk cari populariti ni .. ish3 .. haha

ïêmå å¢klê§ said...

emm...
2la bila manusia berfikir xmenggunakan akal...
biar la polis yang selesaikan..

nurfatiha blacky said...

mcm2 lah manusia sekarang. x abis2 nakkk cari psll.

zie_ira said...

abu abu abu,,hala3,,,,ermm,btul ke poskod alamat tu 4716 je?hehe

Faraa Eiman's said...

menganjeng gler mamat nieyh =='

vampire's lovex said...

kalau ye pon x suka malaysia,xyah la yg rahmat tu pon nak hina2...doyaiii

Syuxer said...

budak neh wajib kena bsuh otaknya..rasa nak lempang je bro farizal neh..aishhh..

politik biar bijak..bukan men redah maki hamun..kan x pasal2 polis cari pasal sama ko..huhu

amir aizat said...

expel from country!

Aman Ibrahim said...

Astagfirullahalazim~ kenapa sampai camtu sekali?x sayang negara sendiri ker? sepatutnya kalau dia x puas hati, dia doakan agar malaysia menjadi negara yg makmur dan aman bukan doakan raja masuk neraka..

schaze zainn said...

budak yang tak tahu adab.

err. ekceli bukan tak tau, tapi tak nak amek tau

sepatutnya budak ni kene buang negara terus sbb tak reti nak hormat negara sndiri

Pyka Rahmat said...

woi cilake rahmat jadi masalah dah kenapa cinabeng weii

Liyana Yusof said...

budak neh otak dia kat bawak kaki.. tuh yg tak boleh nk pk betol2...
campak budak ni kt madagaskar je...
buar rimau ngam dia.. bru pdan muka...
tak lyan dok mlsia.. dok negara aman, tak reti nk ber syukur ~!

**hehe.. maaf abu, comment sy agak mencarut sikit... lepas kn kemarahan kat blog abu.. kikiki

harrazdani said...

setuju dengan ko ABU...(comment no 4) kadang2 aku terfikir juga...mana tau orang lain yang masuk FB dia...sajer aniayaa dia...biar polis buat siasatan dulu...kita tak boleh hukum orang sebelum benda tu disahkan siapa pelaku yang sebenar...

aleen aiden said...

kurang kasih sayang ke ape gamaknye neh?

adan said...

kita boleh cakap apa jak dalam laman sesawang ni.. tp bab menghina raja jangan main2 der.. silap haribulan pancung balasannya..

A retarded kitty said...

agree with anon

ArulchelseA said...

cuak aku... kih kih kih

Bidadari Syurga said...

budak2 baru nak membesar... adoi lucu aja rasa...

Niena Pengembara Ilahi said...

beliau dh tak berminat nk dok malaysia

DYANURAZ Collections said...

facebook dia 'page not found' laa plak.. huhu..

salwaismail said...

bodoh punya orang. balajar tinggi2 tapi bodoh. ceh.

YOUsoF said...

Pelempang² yang ada kat ruangan komen ko ni Bu patutnya bagi kat manusia jenis 'bijak' macam tu...

tapi papepun kasi polis settle dulu kes ni.. macam² hal lah!

z said...

perh! memang takde sivik punya budak..ceyss

Abang Stalker said...

bdk ni bkn ke disahkn skt mental?

aLyA_syGS said...

gila betol bdk ni -.-"

Puteri Iqa Izyan said...

kuang ajo betui.

Anonymous said...

FUCK UMT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!