Friday, July 29, 2011

Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Negeri-Negeri Seluruh Malaysia Tahun 1432H/2011M

Selamat hari Jumaat.. wah mesti ramai hati yang berbunya bunga sebab esok hari Sabtu.. ada date latu!.. hahaha.. yala weekend terakhir sebelum masuk puasa..

Btw, quick update.. nampak tak kat sidebar widget 'Tukar Bloglist' sila semak nama anda.. kepada sesiapa yang letakkan url blog ini dalam sidebar korang dan nama korang tak de dalam list 'Tukar Bloglist' tu sila bagi tahu aku.. tinggalkan url anda dalam ruangan komen okay.. semoga perkongsian ilmu, info, tips, tuto dan pengalaman hidup di antara kita semua menjadi lebih interaktif..cewahh!! ya la tu abuuu....

Oh ya ini dia, klik untuk mengetahui Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Negeri-Negeri Seluruh Malaysia Tahun 1432H/2011M.. boleh pilih negeri dan zon kat mana korang duduk.. download dan print terusss.. tepek kat dinding dapur, bilik, asrama atau kolej korang.. ok.. :D

53 comments:

dill said...

terima kasih. info ni sangat penting dlm bulan ramadhan. ahaks

dill.

Bluewendy said...

wohoho... maklum lah nnti nak pose dah..tak leh dah nk dating2 kan..kih3... selamat berpose..=)

sergeant keroro said...

download jangan tak download XD

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip rendahkan lowered kereta

thanks yerrr mmg perlupun untuk persedian puasa nanti

Nurnajwa said...

Ahaha, penting ni nk tgk wktu berbuka XD

Shawn Razaleigh said...

waaa. tak sabar gua nak raya. ok2 nak puasa. hehe

jemput singgah

adwafarahin said...

abu! tengs share link

slmt berpuasa tau! :)

cucu umie said...

ayie sudah ad dah tarikh2 itu semua..umi dpt kt sekolah..

btw, blog bro sentiasa ad dlm bloglist ayie..hehe

meaw said...

nak tengok time berbuka je,kehkehkeh..... (boleh pulak camtu)

psst: blog kita tade la T_T tapi tak kesah pong :D

amna said...

terima kasih atas info ^^

harrazdani said...

yang penting aku berbuka setengah jam awal dari member2 di semenanjung..huhuhuhu

zie_ira said...

selamat berpuasa abu,,:)

Aisyah Aina said...

masa puasa ni mesti asyik tengok jam je :D

syrupmasin said...

selamat puase abu :D

Miz Novexx said...

selamat berpuasa abu, jangan tinggal pose... ;)

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

Abu! selamat menyambut ramadhan al mubarak, al karim..ampun maaf dipinta.. :D

YOUsoF said...

Rajinlah Abu ni kongsi2 link.. makasih ya.


Selamat menempuh ramadhan yang lebih berkat Abu..

Fathiah Hamim said...

selamat berpuasa abu =)

ILA HonEyBuNNy said...

yeahhh..

dah nak puasa neh...

salam ramadhan...;-)

Miscellaneous Smiles said...

slamat berpuasa abu=3

ïêmå å¢klê§ said...

senang
xyah tunggu depan tv dah nnt nak tnggu waktu buka puasa...

Fyqa said...

slmat berpuasa ;)

mykhalis said...

tak lama sangat dah nie.. perghhh

Lalalililulu said...

ahlan ramadhan.....pose penuh hokeh....xde alsan tuk ko ponteng pose..hehe

nah ni link aku...ko nyer link de kt side bar aku...idup abu!!

http://snapilicious.blogspot.com

Hans said...

thanks 4 da info
:-)

http://hanspunyablog.blogspot.com/2011/07/kontest-menang-duit-raya.html

deeya said...

oh ! tahun nie tak jumpe bukak puase pukul 6 lebih aa . sume pukul 7 lebih .. tp waktu sahur tetap ibu kejut pd waktu yg same (waktu pontian) :p

yatie Awang said...

selamar berpuasa ye Abu...

syafiqakarim said...

selamat berpuasa abu!

Anif Abdullah| AA said...

Owait.. selamat berpuasa abu ;)

cik azeya said...

peh peh. dah nak puasa.. T_T

Siti Arfah said...

Tq utk wktu imsak dan berbuka tu ! :)

Addin said...

addin da dapat dah :) thanks !

p/s : selamat menyambut Ramadhan .

Bidadari Syurga said...

thanks.... nak copy link... heeeeeeee

muhamad hanif said...

waaahhh,

penting ni..


waktu berbuka paling penting sekali..

amir aizat said...

good abu!

alif haris said...

thanks abu .. saling mengingati ni ^^ hhehe

adan said...

wah.. thanks abu.. semoga ko diberkati.. aku nak download ar..

Diary oF Mine said...

wahhhh.. x sabar mao puasaaaaaaa..... :D

bunga said...

ni yang semangat na puasa ni..heee

Faraa Eiman's said...

nama aku takde ==' haha

slamat bpuase abu ;D

Mawar Berduri said...

selamat berpuasa abu....

cantekk said...

abu, slmt bpuasa tau =)

afzainizam said...

ayam sambal nasi beriani,
enak diratah nanas paceri,
hari raya tidak bererti,
jika puasa hanya sehari..

Cendol, katira, laicikang air tebu,
Murtabak tapai roti jala capati,
Kehadiran Ramadhan menyentuh kalbu,
Moga keinsafan bertandang di hati.

السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
Ramadan bulan yg mulia..
Tertutup pintu-pintu neraka..Terbuka pintu-pintu syurga..Syaitan-syaitan dibelenggu.
”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka”
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
Ucapan Selamat Berpuasa & berbuka

WAHIDA ALIAS said...

thnks.selamat berpuase! =)

Pyka Rahmat said...

dah nak raya rupanya. hm

k e y r i said...

terima kasih utk waktu imsak tu. kebetulan nak cari tadi, kat sini gak jumpa! :D

~SaL IjOu~ said...

Panduan berguna semestinya..salam Ramadhan Abu~ =)

chemay said...

wahhh.
nice2.
tapayah chemay dok tunggu2 time berbukaa
hehe
:)

[sutera kasih] said...

thanks abu, share info penting ni :)

lilypelangi said...

selamat berpuasa !


thanx sharing :D

aleen aiden said...

slamat berpose! ^_*

ayie said...

selamat berpuasa pak abu :)

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip periksa kerosakan san servis radiator

Bulan Ramadhan bulan yang berkat
Bulan rahmat dan bulan utama
Pahala digandakan, doa diterima
Bulan Lailatul Qadar yang istimewa

Isilah bulan ini, banyakkan amalan
Beribadah malam, siang berpuasa
Banyakkanlah sedekah jangan dikira
Moga ia menjadi penebus dosa
Membaca Al-Quran jangan dilupakan
Zikir dan Tasbih elok disertakan
Meriahkan Ramadhan dengan bermacam cara
Agar Ramadhan tidak sia-sia…

Hindarkanlah dosa di setiap anggota
Kalau boleh dosa hati jua
Kerna dosa itu merosakkan pahala
Agar kita tidak mensiakan Ramadhan
Isilah Ramadhan dengan sebaiknya
Kerna ia datang setahun sekali
Tahun hadapan belum tentu jumpa
Kerna kita mati bila-bila masa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!